注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英豪視界Ynho's Horizon

英豪另眼看世界,世界原来如是。

 
 
 

日志

 
 

与佛对话:爱是什么?【原⊙riginal】  

2014-05-14 19:49:15|  分类: 英文原创·English |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
与佛对话:爱是什么?【原⊙riginal】 - M·英豪 - M⊙英豪視界Ynhos Horizon
 

What love is

I asked Buddha: What love is ?
He said: Give!
I asked: How can I know that I fall in love?
He said: When you want to give.
I asked: How can I know that love lost from my heart?
He said: When you want to ask for.
 I asked: How to love?
He said: Just like the mother love her children, the sun love the earth, the rain love the flower.
I asked: So, I should love everyone, but never love someone only?
He said: No, you can love someone. It is just he or she teach you everything about love.
 So,I said: There is no true love between two persons just as the love begins, and someone maybe never knows that he or she is loved?
The Buddha said: Yes.

爱是什么

我问佛:爱是什么?
他说:给予。
我问:我如何知道我恋爱了?
他说:当你想去给予时。
我问:我如何知道我不爱了?
他说:当你想要索取时。
我问:如何去爱?
他说:就象母亲爱孩子,太阳爱地球,雨滴爱花儿。
我问:因此,我应该爱每个人,但是,却不能只爱某个人?
他说:不,你可以爱某个人。正是他或她教会你所有关于爱的一切。
因此,我说:有些人从一开始就没有真爱过,而有些人一直被爱却不知。
佛说:是的。




与佛对话:爱是什么?【原⊙riginal】 - M·英豪 - M⊙英豪視界Ynhos Horizon
 


  评论这张
 
阅读(404)| 评论(20)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017